Ian Curtis drugi put među Hrvatima

četvrtak , 28.02.2008.

- I što ti kažeš na uspon Facebooka u Hrvatskoj?
- Pa čuj, baš sam se oko toga posvađao s kćeri i njenim prijateljicama. Tupio sam im kako ne mogu vjerovati ljudima koje upoznaju preko internet servisa, a one su me ismijavale kao nekog starovremenskog dedu kojeg je vrijeme pregazilo. A znaš da nisam takav.

Moj je sugovornik na jutarnjoj kavici mladoliki 50-godišnjak, stručnjak za marketing i veteran hipi revolucije. Otprilike zadnji čovjek koji bi u normalnoj situaciji djetetu ograničavao pravo na internet.

- Ali zašto te Facebook zabrinjava? Pa svi ga koriste i još nije bilo nikakve crne kronike, bar u Hrvatskoj...
- Da, ali cijela stvar sa komuniciranjem nepoznatih ljudi preko internet profila, bili oni na myspaceu, IRC-u, chatovima ili facebooku je krajnje skliska. Znaš onu karikaturu kad se na chatu upoznaju dvije djevojčice, a zapravo su pred tipkovnicama dva stara pedofila koji varaju jedan drugoga...
- Ma znam, ali to je karikatura.
- Nije. Dokazao sam da je to moguće.

Kolegu je, zapravo, zabrinjavala mogućnost da se tek punoljetnoj kćeri i njenim prijateljicama prikrpa neka budala. Tipični očinski strah prenesen u novo doba. One su ga ismijale, i objasnile da neki stari pervertit ne bi mogao ući u njihovu 'spiku', jer bi ga odmah prepoznale kao uljeza.

- I, jesi li nešto poduzeo?
- Jesam. Otvorio sam facebook profil na lažno ime i prezime, nakrcao ga općim mjestima i pridružio se društvu svoje kćeri preko fan grupa kojima pripadaju.
- Šališ se. I uspjelo ti je?
- Da, nijedna nije posumnjala.
- A kako si se snašao za sliku na profilu?
- Ma, zamisli, stavio sam sliku mladog Iana Curtisa koju sam skinuo sa njegovog fan sitea, a nijednoj od njih se to nije učinilo čudno. Toliko o tome da se uljez ne može prepoznati.
- Genijalno. I što je bilo dalje?
- Pozvao sam ih na koncert u Močvaru.
- I došle su?
- Jesu.
- I?
- Platio sam im piće. Nije sa mnom razgovarala četiri dana.
- Jesi li se bar obukao za Močvaru?
- Ne, došao sam ovako kao sad u firmu, da podvučem razliku stvarnog i virtualnog.

- A sad? Jesu li se odljutile?
- Jesu.
- A priznale da si bio u pravu?
- Napola.

Šlager pjeva o Britney Spears

nedjelja , 17.02.2008.

Šlagerpevač je opet napisao pravi biser.

Slučajnost

ponedjeljak , 11.02.2008.

Nakon što su se dva dana svi smijali Davoru Butkoviću jer ga je prevario neuki student, ispostavilo se da je taj 'neuki student' urednik na webu Nacionala. Koji je, sasvim slučajno, poslao šaljivu SMS poruku za novu godinu na broj koji znaju samo insideri. I onda, opet sasvim slučajno, savršeno odglumio Tuđmanovski metagovor kojim se služi Sanader, iako je rođen 1984. i nije bio ni punoljetan kad je Tuđman umro.

How Yes No.

Update: kronologija.

Vukodlak

ponedjeljak , 04.02.2008.

In a dream I was a werewolf
My soul was filled with crystal light
Lavender ribbons of rain sang
Ridding my heart of mortal fright

(Cocorosie)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>